Diakonessenhuis en Mondzorg Poli werken samen aan spoedeisende tandzorg

Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners van Utrecht ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend met spoedeisende gebitsklachten terecht in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Het ziekenhuis en de Mondzorg Poli, een organisatie voor spoedeisende tandheelkundige hulp, willen hiertoe nauw gaan samenwerken. Dit meldt het Diakonessenhuis.

Het Diakonessenhuis en de Mondzorg Poli sluiten hiermee aan op de wens van tandartsen om de tandheelkundige spoeddienst in Utrecht te professionaliseren. Voor patiënten betekent het dat zij met spoedeisende gebitsklachten ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend op een vaste, centraal in Utrecht gelegen plek, terecht kunnen: de Mondzorg Poli in het Diakonessenhuis. Patiënten die buiten praktijkuren met hun tandarts bellen worden via een ‘spoedcentrale’ verwezen naar de Mondzorg Poli. Deze spoedpolikliniek wordt bemand door een tandarts en een assistent. De tandarts beoordeelt of de patiënt meteen geholpen kan worden of doorverwezen moet worden naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of een medisch specialist.

Naar verwachting wordt de samenwerkingsovereenkomst in november getekend en is de spoedpolikliniek voor het eind van het jaar in bedrijf.

Door: Redactie Nationale Zorggids