Polikliniek orthopedie in Hofpoort geopend

Op 3 juli is in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis de polikliniek orthopedie van het St. Antonius feestelijk geopend. De maatschap orthopedie gaf diverse demonstraties van scopische operaties en schouderecho’s. Ook waren er voorlichtingsbijeenkomsten over heup- en knieoperaties. Dit meldt het Hofpoort Ziekenhuis.

De nieuwe polikliniek in het Zuwe Hofpoort zit naast de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden en biedt een compleet aanbod aan orthopedische zorg. De orthopedisch chirurgen van het St. Antonius zijn onder meer gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten, sportletsels, bijvoorbeeld aan meniscus of kniebanden, gewrichtsklachten en het plaatsen en reviseren van heup- en knieprotheses. Voor deze aandachtsgebieden komen patiënten uit het hele land naar het St. Antonius. Patiënten kunnen bij de orthopeden ook terecht met bijvoorbeeld klachten aan de voet (voorvoet) en hand- en polsklachten.

Samen met fysiotherapeuten vinden gecombineerde spreekuren plaats voor het stellen van de juiste diagnose en het geven van een compleet behandeladvies. Ook bij de revalidatie na een operatie wordt nauw samengewerkt tussen de orthopeden en de fysiotherapeuten. Operaties en ziekenhuisopnames van patiënten vinden plaats in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Voor afspraken, onderzoek, controles en nazorg kunnen patiënten in Woerden terecht.

Door: Redactie Nationale Zorggids