Gratis meten van cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker

Op dinsdag 9 mei 2017 is de jaarlijkse Europese Dag van de Beroerte. In het Diakonessenhuis is op deze dag speciale aandacht voor het herkennen en voorkomen van een beroerte. Dit meldt het Diakonessenhuis.

Bezoekers kunnen op de informatiemarkt op locatie Utrecht van 10.00 tot 16.00 uur terecht om gratis hun cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en BMI te laten meten. Ook is er op de markt informatie over het herkennen en voorkomen van een beroerte, de risicofactoren, een gezonde leefstijl en de behandeling van een beroerte in het Diakonessenhuis. Aanmelden voor de dag is niet nodig.

Een diëtist geeft verder advies over een gezonde leefstijl en de juiste voedingspatronen. Ook zijn de Hersenstichting en de Hartstichting aanwezig om bezoekers te informeren. Richard Donders, neuroloog: "We bieden in het Diakonessenhuis uitgebreide zorg aan patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt. Patiënten kunnen hier een zogenaamde trombolysebehandeling krijgen. Trombolyse moet binnen vier uur na de eerste verschijnselen van een beroerte plaatsvinden. Hoe sneller deze behandeling wordt gestart, hoe minder kans op ernstige gevolgen. Het is daarom cruciaal een beroerte snel te herkennen."

Door: Redactie Nationale Zorggids