Eerste patiënt in het nieuwe ziekenhuisbed UMC Utrecht

Jenny is vandaag de eerste patiënt bij wie het bed de kamer wordt opgereden. Dat gaat overigens heel soepel, omdat door het vijfde wiel de draai gemakkelijk te maken is. Dit meldt het UMC Utrecht.

Zowel het bed als het matras biedt meer comfort en 'zelfredzaamheid' aan de patiënt. De dubbele wielen bieden een betere demping. Het ergoframe biedt ruimte in het bekkengebied wanneer het bed in een knip gebracht wordt en het matras biedt optimale ondersteuning. De patiënt kan meerdere standen van het bed zelf bedienen met de handbediening en de bedhekken hebben een steunpunt dat de patiënt helpt met opstaan. Het bed heeft een 'stoelstand', in te stellen door de zorgverlener, waardoor de patiënt kan wennen aan het rechtop zitten wat bijdraagt aan een snel herstel.

De fysieke belasting voor medewerkers wordt minder zwaar. Het bed is voorzien van een 5e wiel. Dit bevordert het rij- en stuurgemak. De hekken zijn soepel te bedienen en het bed is optimaal in te stellen om de patiënt in bed gemakkelijker te verplaatsen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids