Oranje-spelers steunen Prinses Máxima Centrum met aanleg Sporttuin

Spelers van het Nederlands elftal hebben gisteren bekendgemaakt dat er op hun kosten een binnentuin wordt aangelegd in het centrum voor kinderoncologie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit deden zij tijdens een speciale persconferentiein Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dit meldt het AD.  

In die binnentuin kunnen kinderen verder werken aan hun genezing en met elkaar spelen en sporten. Het Prinses Máxima Centrum opent volgend voorjaar haar deuren van het nieuwe gebouw, en zal vanaf dat moment het grootste zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker in Europa zijn.

Wesley Sneijder liet namens de spelers van Oranje trots te zijn om een steentje bij te kunnen dragen. “Het Prinses Máxima Centrum doet er alles aan om kinderen met kanker de grootste kans op genezing te bieden. En dat op zo’n manier dat ze zo min mogelijk bijwerkingen tijdens en na de behandeling hebben. Wij hebben gekeken hoe wij als spelers iets aan het centrum konden toevoegen. Dat werd de Sporttuin. Beweging, buitenlucht en met elkaar spelen en sporten zijn namelijk erg belangrijk. De professionals van het Prinses Máxima Centrum hebben ons verteld dat dit de weerbaarheid van de kinderen vergroot en dat ze sneller herstellen van de zware behandelingen.’’

Sneijder overhandigde dinsdag al een speciale wedstrijdvaan evenals een levensgrote foto van het Nederlands elftal aan enkele kinderen die momenteel behandeld worden aan kinderkanker. Ook kregen zij een zak met gesigneerde voetballen mee voor (toekomstige) patiënten van het Centrum. Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We zijn trots en blij dat het Nederlands elftal kinderen met kanker op deze manier ondersteunt. De Sporttuin wordt een van de unieke facetten van ons centrum. We kunnen niet wachten die volgend jaar samen in gebruik te nemen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids