Vriendenloterij steunt leveronderzoek van Sabine Fuchs

Het innovatief leveronderzoek van dr. Sabine Fuchs, kinderarts metabole ziekten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, kreeg gisteren op het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij een bedrag van 500.000 euro. Metakids ontving ruim 200.000 euro voor onderzoek naar metabole ziekten. Dit meldt het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is gestart met een innovatieve onderzoeksmethode. Ze halen stamcellen uit de lever van de jonge patiënten en kweken deze op tot mini-levers. Hiermee bestuderen zij de ziekte en ontwikkelen behandelingen zonder de patiëntjes extra te belasten. Dankzij de extra bijdrage van de Vriendenloterij verwachten onderzoekers over drie jaar daadwerkelijk patiëntjes te kunnen behandelen met de in minilevers geteste nieuwe behandelingen en daarmee dus kinderlevens te redden.

Sabine Fuchs: “Dit is fantastisch nieuws voor alle kinderen met metabole ziekten. De bijdrage van de VriendenLoterij betekent dat we op gestructureerde wijze minilevers kunnen gaan maken van zoveel mogelijk patiënten met metabole ziekten uit Nederland, maar ook daarbuiten. Hierdoor kunnen we deze ziekten beter begrijpen en vooral ook toewerken naar nieuwe behandelingen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids