Normal_haken

Om aandacht te vragen voor de Leprastichting heeft Els van Dungen uit Breukelen een ludieke actie bedacht. Zij verkoopt haakpakketten om geld in te zamelen voor medicijnen tegen de ziekte. In die pakketten zitten materialen om zelf aan de slag te gaan met haken. Dat meldt Vechtstroom.

Van Dungen heeft in haar woonplaats een eigen stoffenzaak: ‘De Strekkende Meter’. Met de door haar ontwikkelde haakpakketten kunnen mensen de figuren de Rode Kater en Lotje de teckel haken. Deze zijn afkomstig uit de strip Jan, Jans en de Kinderen van Jan Kruis. Hij is ambassadeur van de Leprastichting en heeft de ziekte in zijn strips al een aantal keren voorbij laten komen.

Lepra kan door hoesten of niezen worden verspreid van mens op mens. Door de ziekte kunnen zenuwen worden aangetast, met verlammingen, blindheid, en gevoelloze of stompe handen en voeten als gevolg. Lepra is echter vrij goed te bestrijden met medicijnen. Met het haakproject hoopt Els van Dungen daarom zoveel mogelijk geld in te zamelen. Bovendien hoopt ze dat mensen de smaak te pakken krijgen met het haken. Want aan het einde van de maand wordt ook stripfiguur Catootje toegevoegd aan het haakpakket. Van Dungen verkoopt de pakketten voor een tientje per stuk in haar stoffenwinkel aan de Herenstraat. Daar zijn ook garen en naalden te verkrijgen.

Met Van Dungen kan telefonisch contact worden opgenomen via 0346-262407. Meer informatie is te vinden op de site van de Leprastichting: www.leprastichting.nl/haken.

Door: Redactie Nationale Zorggids