Prinses Máxima Centrum zoekt zeker honderd verpleegkundigen

Het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie wil zich versterken me zeker honderd nieuwe verpleegkundigen. Om die reden is het gespecialiseerde zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker een online wervingscampagne gestart. In een filmpje vertellen kinderen die kanker hebben of gehad hebben over hun ervaringen met hun behandeling en de verpleegkundigen. Dit meldt het AD.

Het gloednieuwe centrum is volledige gespecialiseerd in kinderen van 0 tot 18 jaar met kanker. Momenteel verzorgen ze de kinderpatiënten nog op eigen afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht, maar in 2018 opent de nieuwbouw tegenover het WKZ waar kinderen uit heel Nederland met kanker geholpen zullen gaan worden.

Het PMC is op zoek naar verpleegkundigen op niveau HBO of MBO-4. Algemeen verpleegkundigen kunnen in het Centrum een opleiding volgen voor de kinderaantekening en aantekening voor kinderoncologisch verpleegkundige. Ook kinderverpleegkundigen en kinderoncologisch verpleegkundigen kunnen in het Centrum aan de slag. Ook kunnen geïnteresseerden een dag meelopen in het Centrum om op die manier goed kennis te maken met de werkomgeving.

Door: Redactie Nationale Zorggids