Prostaatkankerzorg in Diakonessenhuis goed op orde

Patiëntenorganisaties ‘Levenmetkanker’ en ‘ProstaatKankerStichting.nl’ geven het Diakonessenhuis een groen vinkje in de Patiëntenwijzer voor de prostaatkankerzorg. Dit betekent dat het ziekenhuis voldoet aan alle criteria die de patiëntenorganisaties stellen aan de kwaliteit van de prostaatkankerzorg. Dit meldt het Diakonessenhuis. 

Het Diakonessenhuis ziet het groene vinkje vooral als een mooie waardering, omdat de criteria zijn opgesteld op basis van wat de patiënt belangrijk vindt. Voor het verkrijgen van het groene vinkje is het bijvoorbeeld belangrijk dat de patiënt één vast aanspreekpunt heeft voor eventuele vragen of onduidelijkheden en weet wie de hoofdbehandelaar is. Ook moet een gespecialiseerd verpleegkundige betrokken zijn bij de zorg voor de prostaatkankerpatiënt. Het Diakonessenhuis voldoet aan de criteria en heeft de zorg voor de prostaatkankerpatiënt goed op orde.

Het doel van de patiëntenorganisaties is om patiënten bewust te maken van wat zij mogen verwachten van de zorg. Op basis van de informatie in de Patiëntenwijzer kan de patiënt kiezen voor het ziekenhuis dat het beste bij hem past. De Patiëntenwijzer is te vinden via deze link.

Door: Redactie Nationale Zorggids