Zuwe Hofpoort Ziekenhuis stijgt vijftien plekken op AD Ziekenhuis Top 100

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden is blij met haar stijging op de ranglijst van de AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis ziet zichzelf stijgen van plek 63 vorig jaar, naar plek 48 dit jaar. Dit meldt het AD.

“Dankzij de inzet van alle disciplines in ons ziekenhuis hebben we onze kwaliteit van zorg verbeterd", reageert het Woerdense ziekenhuis. “Dat zien we in deze ranglijst onder andere terug in de goede zorg voor ouderen." Dat is onder meer de reden van de stijging van het ziekenhuis op de ranglijst. In het Hofpoort wordt namelijk sinds vorig jaar veel eerder een geriater betrokken in het medische team bij de behandeling van een kwetsbare, oudere patiënt.

Als het ziekenhuis verder wil stijgen op de ranglijst, dan moet zij meer zorg dragen voor ondervoede patiënten en het medicijngebruik beter registeren. Het ziekenhuis controleert nu slechts bij een vijfde van de minderjarige patiënten wat het medicijngebruik is. Het ziekenhuis is het eens met de gestelde aandachtspunten en laat weten dat ze werken aan een multidisciplinaire behandeling van ondervoeding en een systeem van medicijnregistratie bij kinderen bij opname en ontslag. “Doordat wij dit jaar gefuseerd zijn met het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht kunnen wij de komende jaren samen verder werken aan kwaliteit. Door de uitkomsten van onze zorg met onze patiënten en met elkaar te bespreken kunnen we de kwaliteit verder verbeteren."

Door: Redactie Nationale Zorggids