Diakonessenhuis organiseert informatiedag over bevallen

Op zaterdag 5 november zijn aanstaande ouders van harte welkom in het Diakonessenhuis in Utrecht. Van 10.00 tot 14.00 uur komen zij alles te weten over bevallen in het Diakonessenhuis. Zij kunnen een kijkje nemen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. De rondleidingen hiervoor zijn doorlopend en starten op een leuke en informatieve geboortemarkt. Hier geven verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden informatie over bevallen, borstvoeding en kraamzorg. Aanmelden voor de markt en de rondleiding is niet nodig. Dit meldt het Diakonessenhuis. 

Het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht vinden het belangrijk om aanstaande ouders goed voor te bereiden op hun bevalling en kraamperiode. Daarom organiseren zij onder andere vier keer per jaar een geboortemarkt. Naast de doorlopende rondleidingen wordt om 10.30, 11.30, 12.30 en 13.30 uur de rondleiding in het Engels gegeven. Voor en na de rondleiding kunnen bezoekers eventuele vragen stellen aan de verloskundigen bij de kraampjes van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. Ondernemers uit de regio Utrecht presenteren en verkopen baby- en zwangerschapsproducten. Speciaal voor broertjes en zusjes zijn er leuke kinderactiviteiten.

Op de locatie Utrecht herbergt het Diakonessenhuis één van de grootste bevallingscentra van Nederland. Zwangere vrouwen bevallen onder deskundige begeleiding van een gynaecoloog of verloskundige in één van de achttien gezinsvriendelijke kraamsuites. Ook het Geboortehuis Utrecht is in het Diakonessenhuis gevestigd. Hier bevallen vrouwen in een huiselijke sfeer onder begeleiding van hun eigen verloskundige. Met ziekenhuiszorg en pijnbestrijding binnen handbereik wanneer dat nodig is. Zie voor meer informatie de websites www.diakonessenhuis.nl/allesoverbevallen en www.geboortehuisutrecht.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids