Normal_busje

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft voortaan een speciale regiobus om extra service voor patiënten te bieden. Niet alleen patiënten, maar ook familie, bezoekers en mantelzorgers kunnen gratis mee met de bus. Dat meldt het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.

Volgens Ankie van Rossum, lid van de Raad van Bestuur, is deze nieuwe vorm van dienstverlening vooral bedoeld voor patiënten die anders afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De nieuwe regiobus, die wordt bestuurd door vrijwilligers, is volgens Van Rossum daarom een welkome aanvulling.

Patiënten van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis maakten zich al langere tijd zorgen over het vervoer van en naar het ziekenhuis. Als proef rijdt de regiobus eerst een half jaar in het gebied ten zuidoosten van Woerden. Daarna kan worden gekeken hoe de ervaringen zijn en wat de verdere mogelijkheden zijn. Verwacht wordt dat het ziekenhuis dankzij de regiobus een stuk makkelijker bereikbaar zal zijn.

De regiobus rijdt voorlopig elke werkdag, tussen 08.00 en 17.00 uur, elk uur, vanuit Woerden naar Benschop, Montfoort, Oudewater en Driebruggen. De opstapplaatsen liggen centraal in de gemeenten en zijn gevestigd bij huisartspraktijken en/of woonzorgcentra. Als vervoersbewijs kunnen patiënten hun afsprakenkaart laten zien.

Door: Redactie Nationale Zorggids