Normal_geld

De ongeneeslijk zieke Emma Post uit Utrecht wilde graag een actie starten om geld in te zamelen voor haar begrafenis. Haar verhaal kreeg aandacht op de landelijke televisie en mede daardoor heeft Emma nu al genoeg geld bij elkaar gekregen. Dat meldt In de Buurt Utrecht.

Maar liefst 50.000 euro staat er inmiddels op de teller. Daarmee kan Emma haar begrafenisverzekering afsluiten en kan ook haar begrafenis worden betaald. Aan de ene kant is haar actie succesvol te noemen, anderzijds is de reden voor de actie natuurlijk uiterst triest. Emma is pas 30 jaar en heeft onlangs te horen gekregen dat zij een ongeneeslijke vorm van leverkanker heeft: HCC. De strijd die ze al ruim 10 jaar tegen de ziekte voert, gaat helaas verloren.

Toch komt er dankzij de crowdfundingactie die Emma opzette voor de uitvaartkosten een droom uit. Ze wil namelijk erg graag een stichting oprichten voor mensen met dezelfde ziekte of in een soortgelijke situatie. Doordat er in zeer korte tijd zo veel geld is opgehaald, kan die droom toch nog worden waargemaakt. Daarmee is Emma echter nog niet klaar met geld inzamelen, want donaties zijn nog altijd meer dan welkom. Op de eigen site van Emma kunnen mensen een bedrag doneren: http://emmavecht.nl/.

Door: Redactie Nationale Zorggids