Normal_gezondheidszorg

Woerden heeft sinds kort een zorgpension. Vorige week werden de vijf kamers op de tweede verdieping van het Hofpoort ziekenhuis in Woerden in gebruikgenomen. Het pension is in eerste instantie een tijdelijke test en moet zorg bieden aan kwetsbare patiënten. Dat meldt RTV Ronde Venen.

Fundis en het Antonius Ziekenhuis locatie Hofpoort kwamen met het initiatief voor het opstarten van een zorgpension. Dat is ontstaan nadat vorig jaar een soortgelijk pension in Zoetermeer werd opgezet dat goed bleek aan te slaan. Sinds kort kunnen gasten nu ook in Woerden terecht om na een operatie te herstellen of uit te rusten. In het pension wordt de patiënt maximaal zes weken begeleid en aangesterkt om op den duur zelfstandig weer naar huis te kunnen gaan. Bij dat herstelproces zijn ook de huisarts en de zorgverlener van de patiënt betrokken.

Via hun mantelzorger of huisarts kunnen patiënten worden aangemeld voor het zorgpension.  Dat kan zowel met als zonder indicatie. Het verblijf wordt of door de zorgverzekeraar vergoed, maar kan ook door de patiënt zelf worden bekostigd. Bureau Zorgbemiddeling zorgt voor de doorverwijzing van patiënten die al in het Antonius Ziekenhuis locatie Hofpoort zijn opgenomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids