Logo_diakonessenhuis

Het ziekenhuis in Utrecht ontvangt het keurmerk 'het groene vinkje' voor goede zorg aan patiënten met bloed- en lymfeklierkanker. Het keurmerk wordt uitgedeeld door de patiëntenorganisatie Hemation en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisties (NFK). Dat meldt het Diakonessenhuis op haar website.

Het Diakonessenhuis valt onder de 73 procent van de ziekenhuizen die voldoen aan de minimale voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat er twee hematologen in het ziekenhuis zijn.

René van der Griend, internist-hematoloog vertelt dat zij de patiënten met bloed- en lymfeklierkanker in het Diakonessenhuis kwalitatief hoogwaardige zorg bieden. Onderdeel van de zorg is dat het ziekenhuis binnen 24 uur na ontslag contact opneemt met de patiënt. Patiënten krijgen een vast aanspreekpunt binnen het ziekenhuis toegewezen waar zij met al hun vragen terecht kunnen.

De basisvoorwaarden om als ziekenhuis het groene vinkje te ontvangen zijn te vinden op de website van Hematon. Patiënten kunnen ziekenhuizen aan de hand van een patiëntenwijzer met elkaar vergelijken. De resultaten van alle ziekenhuizen staan op: www.hematon.nl/patientenwijzer.

Door: Redactie Nationale Zorggids