Normal_gezondheid

GGD Utrecht start een gezondheidsonderzoek in het kader van het landelijke project ‘Gezondheidsmonitor’. Bijna 75.000 inwoners vanaf 19 jaar worden steekproefsgewijs uitgenodigd om een vragenlijst over hun gezondheid in te vullen. Dat meldt De Woudenberger.nl.

Het onderzoek van de ‘Gezondheidsmonitor’ vindt elke vier jaar plaats. Begin september krijgen de deelnemers vragen over fysieke klachten, psychische problemen en hun leefstijl. Na het beantwoorden van de vragenlijst wordt een beeld geschetst van hun persoonlijke leefstijl en wat daar eventueel aan veranderd moet worden.

Het resultaat van alle vragenlijsten samen geeft GGD Utrecht en de gemeenten inzicht in hoe de gezondheidssituatie verbeterd kan worden. Het uiteindelijke doel van de ‘Gezondheidsmonitor’ is dat het beleid en de voorzieningen in gemeenten zo goed mogelijk passen bij de behoeften van de inwoners. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter de gezondheidssituatie weergegeven kan worden. De resultaten van het gezondheidsonderzoek zijn echter pas volgend jaar bekend.

Door: Redactie Nationale Zorggids