Logo_diakonessenhuis-utrecht-zeist-doorn

Het Diakonessenhuis organiseert in samenwerking met de Endometriose Stichting op dinsdag 6 september een informatieavond endometriose en fertiliteit. Dat meldt het Diakonessenhuis op haar website.

Tijdens de informatieavond vertellen een gynaecoloog en fertiliteitsarts over de ziekte, behandelmogelijkheden en de invloed op de vruchtbaarheid. Ook komt een ervaringsdeskundige aan bod die haar verhaal vertelt. De Endometriose Stichting is aanwezig met informatie en na afloop kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Een op de acht vrouwen heeft endometriose. Bij deze aandoening komt het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte terecht. Bijvoorbeeld in de eierstokken, bij de endeldarm of de blaas. Dit kan klachten veroorzaken zoals buikpijn of pijn tijdens de menstruatie. Sommige vrouwen kunnen moeilijk zwanger worden. Als de diagnose Endometriose vroegtijdig wordt gesteld kunnen de gevolgen worden verkleind.

Geïnteresseerden of vrouwen met endometriose en hun naasten kunnen zich tot en met 2 september opgeven via aanmelden@diakhuis.nl. Deelname aan de avond is gratis. Opgave onder vermelding van het thema ‘endometriose’, naam, aantal personen en telefoonnummer.

Door: Redactie Nationale Zorggids