Normal_medicijnen_1

Vinkeveen bereidt zich voor op de komst van een mogelijk nieuw gezondheidscentrum. De huidige Sint Jozefschool lijkt de nieuwe werkplek te worden van de huisartsen. Daarnaast moeten er een apotheker, een verloskundige en een fysiotherapeut in het nieuw te bouwen pand komen. Dat meldt RTV Ronde Venen.

Omdat de huidige gezondheidslocaties verspreid door het dorp liggen en die bovendien een opknapbeurt kunnen gebruiken, is er de wens voor één centrum. Het college van B&W heeft hierover onlangs een voorstel bij de gemeente De Ronde Venen ingediend. Verwacht wordt dat het voorstel in september behandeld wordt.

De nieuwe locatie wordt naar alle waarschijnlijkheid een deel van de Sint Jozefschool, waar het leerlingenaantal de laatste jaren sterk terugloopt. Een deel van het gebouw moet worden gesloopt en worden herbouwd tot gezondheidscentrum. Daarnaast moet het andere gedeelte, de school, in een nieuw jasje worden gestoken. Volgens wethouders Alberta Schuurs en David Moolenburgh worden er met de komst van een centraal gezondheidscentrum plus de vernieuwing van de basisschool twee vliegen in een klap geslagen. Heel Vinkeveen zal daar de vruchten van plukken, verwachten zij.

Door: Redactie Nationale Zorggids