Antonius organiseert bijeenkomsten over herstel en revalidatie na kanker

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht organiseert twee informatiemiddagen voor mensen die geïnteresseerd zijn in het herstel en de revalidatie na de behandeling van kanker. Het gebeurt namelijk regelmatig dat men na de kankerbehandeling last heeft van vermoeidheid en moeite heeft om het dagelijks leven weer op te pakken. Dit meldt het St. Antonius Ziekenhuis.

Er wordt gedurende de informatiemiddagen verteld welke tips er zijn wanneer men last blijft houden van vermoeidheid of hoe men de fysieke conditie kan opbouwen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de re-integratie op het werk en hoe een dergelijke ziekte verwerkt kan worden.

Op de informatiemiddag van 29 september zullen een ergotherapeut, fysiotherapeut en een medische maatschappelijk medewerker komen vertellen over energiemanagement, fysieke training en psychosociale begeleiding. Tijdens de bijeenkomst op 6 oktober komen er een medisch maatschappelijk werker en een diëtiste langs, om te informeren over re-integratie op het werk en voeding.

Beide informatiemiddagen zijn open voor zowel (oud)-patiënten als geïnteresseerden en vinden plaats in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Aanmelden kan via pb&r-secretariaat-utrecht@antoniusziekenhuis.nl of door te bellen naar (088) 320 77 50. Er wordt verzocht om aan te geven hoeveel personen er komen en welke bijeenkomst(en) bezocht willen worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids