Normal_doctor-1461911819vsr

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Zorgresidentie Holland in Baarn onder verscherpt toezicht geplaatst. Waarom dat is gebeurd is nog niet duidelijk. De komende periode worden er extra controles bij het zorgcentrum uitgevoerd, zowel aangekondigde als onaangekondigde. Daarnaast moet een verbeterplan helpen om de problemen aan te pakken. Dat meldt RTV Utrecht.

Twee weken geleden was de uitbraak van de MRSA-bacterie nog in het nieuws. De instelling kreeg geen grip op die situatie. De bacterie blijkt resistent tegen antibiotica te zijn. De IGZ is daarvan op de hoogte.

Sinds een fusie valt de residentie vanaf dit jaar onder zorgorganisatie Domus Magnus. Directeur Erwin Miedema herkent de verbeterpunten waarover de inspectie heeft gerapporteerd. Die kwamen tijdens de fusie al aan het licht. Vanaf dat moment is de locatie Holland al begonnen met een verbeterplan. Omdat nog niet alle punten zijn verbeterd, neemt de zorgresidentie samen met de IGZ de overige aandachtspunten onder de loep. Miedema heeft er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Door: Redactie Nationale Zorggids